Νέα ιστοσελίδα της Πύλης Πολιτιστικών Φορέων

Δεκ 7, 2023 | Ανακοινώσεις / Δελτία τύπου

  1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις / Δελτία τύπου
  4. /
  5. Νέα ιστοσελίδα της Πύλης...

Σας γνωρίζουμε ότι η νέα ιστοσελίδα της Πύλης Πολιτιστικών Φορέων είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://portal.culture.gov.gr/

Για την είσοδο σας ή για την δημιουργία λογαριασμού στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων, επιλέγετε Είσοδος -Εγγραφή, επιλογή που θα βρείτε πάνω και δεξιά, από το κεντρικό μενού της ιστοσελίδας.

Ενόψει της έκδοσης των προσκλήσεων του 2024 και προς διευκόλυνσή σας, δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στις φόρμες του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων, ωστόσο, η προβολή τους είναι διαφορετική στο νέο περιβάλλον. Μετά το κλείσιμο των προσκλήσεων και κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, θα προχωρήσουμε σε αντίστοιχη ανανέωση στις φόρμες του Μητρώου.

Στη νέα ιστοσελίδα της Πύλης Πολιτιστικών Φορέων (https://portal.culture.gov.gr/) μπορείτε να βρείτε απολογιστικά στοιχεία (στατιστικά στοιχεία, δράσεις πολιτιστικών φορέων που επιχορηγήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια μέσω του Μητρώου), τον Οδηγό Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων που περιλαμβάνει οδηγίες για όλα τα στάδια της διαδικασίας, από την εγγραφή ενός φορέα έως την υποβολή των δικαιολογητικών της επιχορήγησης, αλλά και αναλυτικά πληροφορίες για όλα τα προγράμματα επιχορηγήσεων. Ακόμη, οι πολιτιστικοί φορείς μπορούν να αποστέλλουν δελτία τύπου και έντυπο/φωτογραφικό υλικό, για δράσεις που προγραμματίζουν προκειμένου να αναρτηθούν στα νέα των φορέων.

Η ιστοσελίδα της Πύλης Πολιτιστικών Φορέων θα επικαιροποιείται και θα εμπλουτίζεται συνεχώς, προκειμένου να αποτελέσει το δίαυλο επικοινωνίας του Σύγχρονου Πολιτισμού με όλους τους πολιτιστικούς φορείς της επικράτειας. Προσβλέπουμε στη συνεργασία όλων των πολιτιστικών φορέων, στοχεύοντας στην επιτάχυνση του συνόλου των διαδικασιών επιχορήγησης (από την υποβολή μίας πρότασης έως την αποστολή των απολογιστικών στοιχείων) αλλά και στην ενημέρωση του κοινού/φορέων σχετικά με δράσεις που έχουν επιχορηγηθεί μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων αλλά και σχετικά με πιθανές πηγές χρηματοδότησης.

Ευχαριστούμε θερμά για την έως τώρα συνεργασία και εργαζόμαστε όλοι προς την κατεύθυνση της προτυποποίησης και ψηφιοποίησης των διαδικασιών, στο πλαίσιο της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών.