Αποτελέσματα του Προγράμματος Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2024

Μαρ 6, 2024 | Ανακοινώσεις / Δελτία τύπου

  1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις / Δελτία τύπου
  4. /
  5. Αποτελέσματα του Προγράμματος Όλη...

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει  τις προτάσεις που επιλέχθηκαν από την αρμόδια Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης για το πρόγραμμα του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2024», με θεματικό άξονα την έννοια της «Σύγκρουσης».

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μετά την ενημέρωσή της από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Γιώργο Κουμεντάκη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής και την άμεση δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο θεσμός “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” καταθέτει για ακόμη μία φορά το πολιτιστικό και κοινωνικό στίγμα του στην περιφέρεια δίνοντας την ευκαιρία σε καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες να δημιουργήσουν έργα πάνω στο θεματικό άξονα της «Σύγκρουσης». Από τη δημιουργία του, το καλοκαίρι 2020, εν μέσω πανδημίας, ως σήμερα, ο θεσμός “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” κέρδισε την αποδοχή του κόσμου, προσφέροντας υψηλού επιπέδου πολιτιστικές παραγωγές, που συνδυάζουν ιδανικά την πολιτιστική κληρονομιά με τη σύγχρονη δημιουργία. Φέτος, για 5η συνεχόμενη χρονιά, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ποιοτικές παραστάσεις στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Παράλληλα, μέσω του θεσμού δημιουργούνται συνθήκες απασχόλησης για έναν σημαντικό αριθμό εργαζόμενων στον Πολιτισμό και εντόπιων συνεργατών. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συντίθεται από τις προτάσεις των δημιουργών, και προσανατολίζεται, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του θεσμού, προς καινοτόμες και υβριδικές φόρμες που γεννώνται από το διαλεκτικό συνταίριασμα περισσότερων από μίας μορφής τέχνες. Θερμά συγχαρητήρια στα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης, τα οποία εργάστηκαν αφιλοκερδώς και με αυστηρά καλλιτεχνικά κριτήρια, στηρίζοντας, με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, τον θεσμό. Πολλές ευχαριστίες στον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργο Κουμεντάκη, για την πάντα παραγωγική και αποτελεσματική συνεργασία μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες της ΕΛΣ και τα στελέχη του ΥΠΠΟ,  χάρη στην εμπειρία και την αφοσίωση των οποίων, υλοποιείται υποδειγματικά, μια σημαντική πολιτική μας, αυτή της όσμωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία».

Η Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης, έκρινε τις υποβληθείσες προτάσεις, κατόπιν εισήγησης των υπεύθυνων μελών της, ανά τομέα τέχνης, βάσει των κριτηρίων πρόσκλησης ενδιαφέροντος και επέλεξε 70 παραγωγές συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000.Στην κατηγορία των 15.000€ επελέγησαν 34 προτάσεις,στην κατηγορία των 30.000€ επελέγησαν 29 προτάσεις και στην κατηγορία των 60.000€ επελέγησαν 7 προτάσεις.

Αποτελέσματα