Αποτελέσματα της πρόσκλησης για πολυθεματικά φεστιβάλ/δράσεις – Πρόγραμμα Δημιουργική Ελλάδα 2024

Ιούν 17, 2024 | Ανακοινώσεις / Δελτία τύπου

  1. Αρχική
  2. /
  3. Ανακοινώσεις / Δελτία τύπου
  4. /
  5. Αποτελέσματα της πρόσκλησης για...

Επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 1.264.000 ευρώ ανακοινώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού για την ενίσχυση των Πολυθεματικών Φεστιβάλ/Δράσεων το 2024, μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων.Από τις 242 προτάσεις που υπεβλήθησαν, οι 174 αξιολογήθηκαν θετικά για επιχορήγηση ή επιχορήγηση και αιγίδα.

Όπως τόνισε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη:

«Η πρόσκληση για τα πολυθεματικά φεστιβάλ/δράσεις στοχεύει στην ενίσχυση της περιφερειακής πολιτιστικής δραστηριότητας  και στον δημιουργικό συνδυασμό των τεχνών του Σύγχρονου Πολιτισμού, αναδεικνύοντας την πολιτιστική ποικιλομορφία της Ελλάδας. Η διαχρονική στήριξη και ενίσχυση των δραστηριοτήτων των πολιτιστικών φορέων  της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, με την ανάδειξη νέων δημιουργών για την παραγωγή καινοτόμων  τεχνουργημάτων, η ενθάρρυνση πρότυπων συνεργειών, εντός και εκτός Ελλάδας, προκειμένου να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή αλλά και  η  εντόπια οικονομική ανάπτυξη,  με το άνοιγμα  νέων θέσεων εργασίας, αποτελούν προτεραιότητα για το  Υπουργείο  Πολιτισμού. Όπως  προτεραιότητά μας είναι και  η πρόσβαση, η ισότιμη συμμετοχή και η εξοικείωση των νέων,  των ειδικών κοινών και  των ευάλωτων  κοινωνικών ομάδων, με τη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία. Από το 2024, οι μεμονωμένες επιχορηγήσεις συγκροτούν πλέον τη Δημιουργική Ελλάδα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ενίσχυση και ανατροφοδότηση του πολιτισμού και στην ενδυνάμωση της κοινωνικής ταυτότητας».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας, δήλωσε τα εξής: «Ενισχύουμε τα Πολυθεματικά Φεστιβάλ σε όλη την  Ελλάδα, τα οποία εκφράζουν μια πολιτιστική ποικιλομορφία και συνδυάζουν διάφορες μορφές τέχνης. Πρόκειται για δράσεις που προσδίδουν πολύ δυναμικό αποτύπωμα πολιτισμού και συμμετοχής στις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα, τα Πολυθεματικά Φεστιβάλ, δίνουν την ευκαιρία σε δημιουργικές ομάδες που προέρχονται από διαφορετικές πτυχές της τέχνης, να συνεργαστούν και να αποδώσουν μια συλλογική εμπειρία για το κοινό, που να εμπεριέχει ταυτόχρονα μουσική, θέατρο, χορό, εικαστικά κ.α.»

Δελτίο Τύπου – Αποτελέσματα